Ute-pedagogik!

I dag har vi varit i Varolas skogar på "ute-pedagogik"-utbildning. Kursen hölls av Manne från Naturskolan. Först fick vi samla lönn-kvistar. Vi fick välja mellan att göra ett hjärta eller en korg.



Till korgarna hade Manne med sig runda träbitar med förborrade hål på sidorna. Där skulle man sticka in grenar/kvistar o sen binda ihop dem med ett rep i toppen.



Sen skulle man fläta kvistarna runt om tills man hade fått en så stor korg man ville ha



Till sist skulle man vika ner "kant"-grenarna.



Så här blev hjärtana





Sen fick vi smälta grankåda, bivax och rapsolja i ett kärl



När det hade smält hälde vi det i en "lypsyl-behållare". Vips hade vi gjort ett eget cerat :)



Sen kokade vi kaffe...



...och gjorde"Krabbelurer" över elden...Mums...:)



Vårt "fika-bord"




Pimpat balkongen!

I veckan var jag och köpte en stor svart "utematta" (typ konstgräs,fast mjukare). Klippte till den så att den perfekt skulle passa alla vinklarna på balkongen. Köpte även röda dynor till mina stolar. Så nu återstår det bara att olja utemöblerna och köpa lite blomlådor att plantera i. Men får väl vänta med det tills det inte är frost om nätterna längre.






En fin gåva från en fin vän!

När jag var hemma senast så fick jag en väldigt fin present av min goda vän Malin. Hon hade gjort en tavla som passade utmärkt i mitt vardagsrum. Tack för det min vän! Den hänger numera på min väg:)




Mary Kay-Timewise

I veckan var jag på posten och hämtade mina produkter från "Mary Kay". Är helt såld på deras "Timewise" serie. Klarar mig inte utan, så min konsult/återförsäljare hemma i Kristianstad skickar hit mina produkter. För er som inte har provat "Mary Kay´s" produkter: GÖR DET! Det är värt varenda krona. De har inte så exklusiva förpackningar, inte heller någon reklam. Eftersom de valt att lägga allt på själva produkten.

Här kan du gå in och titta på sortimentet eller hitta en återförsäljare: www.marykay.se


RSS 2.0