Afro-dans!

Idag var det äntligen dax för mig och Josefin att börja med afro-dans igen! Har ju inte tränat under sommaruppehållet. Det var så skönt och lika kul som vanligt. Eftersom jag har börjat mitt sunda liv, så kommer detta absolut att hjälpa mig på vägen. Inne i gymmet står en våg. Detta är den ända våg som jag väger mig på, då jag inte har någon hemma. Har inte vägt mig sedan jag var där sist. En positiv överraskning blev det dock. 5 kilo mindre!!!!! Det går på rätt håll iallafall......Får se hur länge det håller......




Per Moberg!

Igår var vi och tittade på Per Moberg. Han var på "Gräddhyllan" och lagade mat. Efteråt fick Josefin sin kokbok signerad.








Matfestivalen!

I går kväll var jag, Josefin och Robin på Matfestivalen. Vi inledde fredagskvällen med att äta tacobuffé på Helensgården!
                                  



Sen var vi och tittade på E.M.D.




Josefin filmar uppträdet.....:)


Jag och Josefin åkte karusell......såklart......:)








På natten la Josefin kort för mig!


Till Maria:)


En hälsning till dig Malin!

Jag sänder en hälsning till dig Malin! Du har nu fått komma hem från sjukhuset och operationen har gått bra. Håller nu tummarna för att du ska tillfriskna snabbt och återfå dina krafter. Du är i mina tankar min vän! PUSS

Till dig Malin
En vän kan bejaka
och skärpa alla sinnen.
Hon delar gärna tankar,
drömmar och minnen.

Hon lyssnar och besvarar
och vågar alltid fråga.
Och när du är rädd
kan hon få dig att våga.

Hon står vid din sida
när livet är hårt.
Och hon får dig att skratta
åt det som varit svårt.

En vän bryr sig om dig
för hon har dig kär.
Och hon älskar att se dig
precis som du är.




Martyrs!

Igår kväll var jag hos Josefin och Robin och tittade på "Martyrs". En väldigt bra, men rå och fruktansvärd film. Men då jag ju älskar skräckfilmer så tilltalade filmen mig ändå. Jag lämnades dock ej oberörd........







Lucie har varit försvunnen i över ett år när hon hittas. Flickan befinner sig i chock och är oförmögen att berätta vad som hänt henne. Hon har inte utsatts för sexuella övergrepp, men det står utom tvivel att hon utsatts för fruktansvärda brott. På hemmet där hon placeras träffar hon Anna, och deras vänskap växer sig allt starkare. Flera år senare driver Lucies hämndbegär henne till omänskliga handlingar.

Det är dags för vedergällning, och det är inte vackert... På ytan är det här en hårdare variant av Hostel, men Martyrs tar sig långt utanför förskönande tortyr och förankrar sin brutalitet i kompakt mörker, existentialism och tron på en sämre värld.Oerhört omtalad i internationella skräckfilmskretsar som den mest välproducerade filmen i sin genre på längre. När kännarna nu säger att Saw har tappat stinget, och börjat bli en parodi på sig själv, har Martyrs seglat upp som filmen du ska se.Känsliga personer varnas.

Se trailern


Blizzer Turkisk peppar = mums!!!!!

Har totalt fastnat för Max blizzer med krossad turkisk peppar i. Så otroligt god (och vanebildande). För er som inte har provat denna smakupplevelse har jag bara en sak att säga: "Se till att göra det"!



Jag blir rörd!


Jag kan inte säga annat än NJUT!



Män som hatar kvinnor!

Ikväll tänkte jag titta på "Män som hatar kvinnor". Har inte sett den sedan jag såg den på bio. En riktigt bra film.





Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium.
I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.

Stieg Larsson (1954--2004) var journalist. Han arbetade som chefredaktör på tidningen Expo från 1999, och tidigare som featurereporter på TT i många år. Han var en av de främsta experterna i världen på antidemokratiska, högerextrema och nazistiska rörelser, och var flitigt anlitad som sådan.


Strålande sol!



Idag när jag vaknade var det strålande sol. Så underbart. Man blir så glad av att se den. Den ger en sådan energi kick att man bara vill ut. Ut och göra något. Vad som helst. Så nu ska jag ta på mig en riktigt somrig klänning och köra till jobbet. Jag börjar sent, eftersom jag stänger idag. Det är första skoldagen för barnen på min skola. De kunde inte ha fått bättre väder till sin skolstart!

Chai Tea!

Har sedan i vintras varit helt såld på Espresso House´s Chai Tea. Problemet är bara att de bara säljs där. Eftersom det varken finns något Espresso House här i Skövde eller i Kristianstad så får jag skicka bud med Crisse (Stockholm) eller Malin (Helsingborg). Eftersom förbrukningen är stor så varar ju tyvärr inte en burk särskillt länge. Så är det någon som vet om man kan beställa detta The någonstans, så var god meddela mig snarast!!!!


Flickan under gatan!

Har nu börjat läsa en ny bok av Roslund & Hellström, "Flickan under gatan". Är åter igen fast....



Det är vinter och bitande kallt. Ewert Grens har trettiofyra olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.
Samtidigt står plötsligt fyrtiotre övergivna barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré.

Ewerts kollega Mariana Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som
sträcker sig utanför Sveriges gränser. Två märkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewert Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade.



Har fastnat i bokträsket!

Började under semestern läsa boken "Box 21", av Roslund & Hellström. Fastnade helt och bara läste och läste. Har nu under två dagar sträckläst "Odjuret". Båda var väldigt bra och jag rekomenderar er alla att läsa dem.



En kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås. En man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder. Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg. Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget.

Har döda människor rätt att tala?
När ett brottsoffer blir en brottsling –
är hon då god eller ond?

Box 21 är en stark kriminalroman som skildrar en mörk sida av samhället. Om handeln med liv som pågår här och nu. Om hur offer blir gärningsmän och om hur vänskap inte alltid är vad man tror. Och om box 21 – som gömmer två unga kvinnors liv.

Detta är Anders Roslund och Börge Hellströms andra kriminalroman. De debuterade våren 2004 med Odjuret som har fått stora framgångar i Sverige och utomlands.



Två barn hittas döda i ett källarförråd. Fyra år senare rymmer deras mördare från en fångtransport. Polisen är övertygad -han kommer att mörda igen.
I en svensk småstad lämnar en pappa sin femåriga dotter ovanligt sent på dagis. Bara några timmar senare hittas flickan våldtagen och död. Hur kunde detta hända? När polisen står maktlös tar pappan saken i egna händer. Och plötsligt jagar man inte längre en pedofil utan dras in i ett brottmål som berör hela landet. En pappa som hämnats sin dotters död står inför rätta anklagad för mord.
Ute i landet startar reaktionerna, demonstrationer anordnas för att pappan ska släppas fri och medborgargarden agerar domare och bödel. Och frågan ställs på sin spets: Vem måste dö först? Vems liv är värt mest?

Kvällspromenad med DJ Lena!

För någon kväll sedan var jag och Karin ute och gick en kvällspromenad. Lena var oxå med. Det var en härlig kväll, så det var skönt att få komma ut och röra på sig. Lena satt i vagnen, med Karins mobiltelefon i handen och spelade musik. Vi gick där och småpratade i godan ro. När vi efter ett tag tittade i vagnen hade den lilla DJ:n somnat. Sittande med mobilen spelandes i händerna........:)


Välkommen till världen Dahlija!

Min vän Malin har fött en dotter. Den 7 augusti klockan 18.47 föddes Dahlija. Hon vägde 4055 och var 54 lång. Ett stort GRATTIS från mig till familjen Djurberg. Detta är ett mirakel. Kommer ihåg när du berättade för mig att du kanske inte skulle kunna få några barn. De hade hittat en cysta. Du ringde mig på vägen in till sjukhuset, då de skulle undersöka cystan. Du skulle ringa upp när du var klar. När du ringde var du i chocktillstånd. Det var inte en cysta, utan en bebis. Kommer ihåg att du sa till mig : "Jag kan ju inte vara gravid, jag ska ju adoptera ett barn!!!!!". och nu har du fått två underbara barn. En av varje dessutom. Du ska veta Malin, jag tycker att du är väldigt stark. Även om du ibland visar dig som en svag person, så är du otroligt stark inombords när det väl gäller. Ta vara på den styrkan, den kommer att ta dig långt. Önskar er all lycka. Stora kramar till dig min vän!


Simsjön!

I lördag var jag, Karin och Lena vid Simsjön. Sjön ligger bara en liten bit utanför stan, men det var faktiskt första gången jag var där. (Har bara åkt förbi tidigare). Vi låg på en gräsplätt bredvid "stranden" och bryggan. Helt okej och riktigt skönt i vattnet. Tack Karin och Lena för en trevlig dag!





                                             Lena var också glad!

Fortsatt sol och bad!

Igår var jag och Crisse återigen och solade och badade. Denna gången var vi på Sätrabadet (på väg ut till Skärholmen).  Det var återigen en underbar dag. Här var det sandstand och jättevarmt i vattnet (dock lite sämre kvalité, men det dög för mig).

 

Sen på vägen hem åkte vi inom ett centra i Kungenskurva och åt lite mat. Det blev kyckling med nudlar:)



Sen körde vi hem och duschade och gjorde oss iordning. Tog oss sedan in till stan. Gick till ett jättemysigt ställe på söder som hette Mosebacke. Där satt vi sen resten av kvällen och njöt:)










Båttur till Grinda!

Idag gick jag och Crisse upp tidigt. Klockan 7. (Man var inte pigg då kan jag lova). Sen packade vi och gjorde en matsäck. Tog tåget in till stan. Klockan 9.00 gick färjan ut till  Grinda. Det var kanonväder och supervarmt redan då. Resan tog ca 2 timmar. Så vi satt ute på däck och fikade. Hela dagen solade vi och badade vid klipporna. En underbar dag! Nu kändes det verkligen att man hade semester. Vi var kvar på ön hela dagen och tog färjan hem igen efter 5-tiden. 

Ligger nu nyduschad i Crisses säng och bara slappar. Skönt!


 

Vinterviken!



Vi åkte som sagt till Vinterviken. Det blev en underbar dag med sol och bad. Var faktiskt riktigt skönt i vattnet (Mälaren). Låg i en bra stund! Crisse  hade i vanlig ordning gjort goda mackor och kokat kaffe. Så det var bara att njuta.

Nu ska vi snart grilla. Sen blir det väl en runda in till stan. Kanske sätta sig på någon trevlig uteservering och bara chilla! Som sagt: DET ÄR SEMESTER!

Kvällspromenad på Gröndal!





Igår kväll var jag och Crisse och tog en kvällspromenad bland klipporna på Gröndal. Vackert!

På besök hos Crisse i Stockholm!

Vaknade av att solen sken in genom ballkongdörren. Underbart! Ännu bätre blev det när jag tittade ut och såg en helt blå himmel. Det var inte en dag för tidigt! Har varit skitväder nästan hela semestern. (Har ju i och för sig inte varit en speciellt trevlig semester överhuvudtaget).

Igår packade jag en väska och satte mig i bilen. Styrde kosan mot min goda vän Crisse som numera bor i Älvsjö. Är ju sista veckan på min semester, så vad kunde vara bättre än att spendera den med min bästa vän i vår vackra huvudstad.

Så nu ska vi gå upp och äta frukost. Sen bär det av till Vinterviken. Måste ju försöka bibehålla det lilla man har kvar av sin bränna:)

Känner på mig att detta kommer att bli en bra dag!

På återseende!

Vad vore sommaren utan langos??????


Ett nytt försök att skapa en blogg!

Har sedan tidigare haft en blogg. Har dock inte varit en någon flitig användare av den, utan det har gått i vågor. Men i dag när jag för en gångs skull skulle göra ett inlägg.....SÅ HAR DE LAGT NER HELA BLOGGEN!!!!! Inte bara min, utan hela sidan.

Så det var ju bara att skapa en ny. Vilket jag håller på med nu. Så håll till godo!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0